M.E.S.S

Mesin Elektrikal Simulasi Saraf

ANDA MENGALAMI MASALAH BERIKUT?

*SAKIT LUTUT (Arthritis)

*SAKIT PINGGANG (Slipped Disc)

*STROKE (Untuk Rehab)

*KEBAS DAN SAKIT MENYUCUK      KENCING MANIS (Diabetic Neuropathy)

*KECEDERAAN BERSUKAN

*RHEUMATOID ARTHRITIS


*SAKIT BAHU 
(Frozen Shoulder)

 *KEBAS PINGGUL DAN PEHA (Sciatic Syndrome)

 *RADANG TAPAK KAKI (Plantar Fasciitis)

 *SAKIT SELEPAS POTONG KAKI ATAU TANGAN (Phantom Limb Pain)

 *SENGGUGUT

*SAKIT GOUT

ANDA TELAH DATANG KE TEMPAT YANG BETUL. KAMI ADA PENYELESAIANNYA.

R

Produk berkualiti dari teknologi German

R

Teknologi terbaru perubatan

R

Sekeluarga boleh guna

R

Tidak perlu kerap ke klinik untuk masalah di atas

R

Tak perlu lagi ubat tahan sakit

R

Kecil dan mudah dibawa ke mana-mana

R

Group Whatsapp bersama doktor

R

Jimat kos ubat

R

Terbukti dan efektif menghilangkan sakit

R

Tiada kesan sampingan ubat tahan sakit

R

Digunakan dengan meluas di pusat fisio hospital seluruh dunia

BUKTI SAINTIFIK

Z

MESS adalah sejenis TENS yang digunakan di hospital yang ada unit elektro terapi

Z

American Academy of Neurology menyatakan mesin ini adalah sangat efektif untuk merawat kebas dan sakit menyucuk kencing manis (diabetic neuropathic pain – non pharmacological treatment)

Z

American Family Physician menyatakan mesin ini digunakan untuk merawat sakit senggugut  bagi mereka yang tidak terkesan dengan ubat tahan sakit dan pil perancang.

Z

Laman sesawang perubatan seperti Medscape dalam artikel bertajuk “indication of TENS” menyatakan mesin ini digunakan untuk rawatan saraf dan otot seperti arthritis (sakit lutut dan tangan), rehabilitasi stroke (angin ahmar), sakit belakang, sciatic syndrome, dan lain lain masalah urat saraf dan otot (musculoskeletal pain)

APA KATA MEREKA YANG SUDAH GUNAKAN PRODUK INI

Tempoh hari saya dah beli MESS, Alhamdulillah berkesan. Terima kasih saya dah order satu lagi untuk adik.

BAKHTIAR, KUALA LUMPUR

Masalah dihadapi: sakit lutut dan pinggang

Baite sejak aku guna MESS yang aku beli dari menantu hang tu (Dr. Syakir) Alhamdulillah sakit bahu lutut pinggang dan saraf sangat membantu. Frozen kat bahu aku dah pulih sepenuhnya. Tqvm la baite oi

PUAN INTAN, ALOR SETAR

Masalah dihadapi: sakit belikat, pinggang, dan lutut

anak saya kerap ke fisio Hospital Sik, beli MESS sebab mudah anak nak guna di rumah

CIKGU YUSOF, SIK

Masalah dihadapi: kesakitan saraf (neuropathic pain)

Alhamdulillah doctor, lutut kurang dah sakit dengan izin Allah. Kaki pun rasa lembut bila berjalan.

RABAAIAH, KUANTAN

Masalah dihadapi: sakit lutut (arthritis)

Sejak beli dari klinik ari tu, saya rasa kesan baik penggunaan alat ni. Tak perlu ubat tahan sakit. Sangat seronok, rugi kalau sapa tak mencuba

NADJAH, SUNGAI PETANI

Masalah dihadapi: radang tapak kaki (plantar fasciitis) iaitu kesakitan tapak kaki ketika mula berjalan

Membantu sakit pinggang  mak saya yang ada slip disc. Jiran pun nak beli selepas cuba untuk sakit bahu dia.

AYIE, KUALA NERANG

Masalah dihadapi: slip disc

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

SPESIFIKASI PRODUK YANG ANDA AKAN DAPAT

FUNGSI DIGITAL

LCD PROTECTION LAYER

PERCUMA BEKAS SIMPANAN

MANUAL YANG LENGKAP

WARANTI PENUH

PERCUMA BATERI

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi atau whatsapp:
Dr Syakir : 010 9314 707
Dr Hazrul: 017 5588 993
Khairizan Jurufisio: 019 5252 520

Anda ada farmasi, kedai kesihatan, perniagaan fisioterapi, atau klinik? Atau berminat menjadi pengedar? Hubungi atau whatsapp Hafizul 014 948 3237

CARA PENGGUNAAN MESS

PROMOSI INI TERHAD KEPADA 50 YANG PERTAMA SAHAJA!

LOKASI FIZIKAL KAMI

KOMPLEKS PERNIAGAAN MERGONG JAYA

Kompleks Perniagaan Mergong Jaya, Kampung Mergong Indah, 06250 Alor Setar, Kedah

F.A.Q

PENYAKIT YANG SESUAI UNTUK APLIKASI MESS?

– Senggugut
– Sakit tengkuk
– Sakit belakang
– stroke
– saraf kencing manis
– Sakit bahu dan siku
– Sakit bahu dan tangan
– Sakit tapak kaki seperti plantar fasciitis
– Kesakitan urat atau otot selepas aktiviti lasak atau bersukan
– Sakit pinggang yang disebabkan terjatuh, pemanduan jauh, mengandung, dan arthritis (Bukan untuk kesakitan pinggang kerana batu karang atau kencing kotor)
– Sakit lutut kerana kekurangan bendalir lutut, trauma disebabkan terjatuh, terlanggar sesuatu, selepas menjalani pembedahan, dan arthritis. (Bukan untuk sakit lutut kerana jangkitan kuman)
– Selepas pembedahan buang anggota badan kerana kencing manis (phantom limb)
– Sindrom sciatic iaitu kebas dan sakit dari pinggung, belakang paha dan ke bawah kaki
– Carpal tunnel syndrome iaitu kebas dan sakit pergelangan tangan kerana pekerjaan atau mengandung

SIAPA YANG BOLEH MENGUNAKAN MESS?

Sesiapa sahaja boleh menggunakannya kecuali mereka yang ada masalah sawan (epilepsy),
mereka yang memakai alat bantu degup jantung (pacemaker). Elakkan penggunaan MESS ketika berada  dikawasan berdekatan dengan air

WARANTI DAN POLISI PEMULANGGAN

Waranti selama 12 bulan harga asal dan 6 bulan untuk mesin harga promosi  . Waranti tidak akan diberikan jika kerosakkan disebabkan oleh kecuaian pembeli. Sila simpan resit dan jangan tanggalkan nombor siri yang ditampal di tempat bateri iaitu di belakang mesin.

Barang yang telah dijual tidak dibenarkan untuk dipulangkan. Pembeli perlu membuat aduan kepada kami dalam tempoh masa seminggu setelah menerima bungkusan pos jika mesin diterima berada dalam keadaan rosak. Kemudian, pembeli bertanggungjawab untuk memulangkan semula dalam tempoh masa seminggu dari tarikh aduan kerosakan mesin tersebut. Kos pos untuk urusan pemulangan adalah ditanggung oleh pembeli. Kami akan mengantikan mesin yang rosak dengan yang baru dan kos pos mesin baru akan ditanggung oleh pihak kami.  

PAD DAN ADAPTOR

4 unit pad dibekalkan secara percuma. Pad boleh digunakan selama 3 bulan iaitu 100 ke 150 kali penggunaan.

MESS boleh beroperasi mengunakan adaptor atau bateri.

PENJAGAAN PAD

– Pad boleh digunakan banyak kali sehingga kesan lekatan gel telah haus.
– Pad boleh bertahan sehingga 3 bulan dengan penggunaan yang betul
– Elakkan memakai pad melebihi 6 jam walau setelah mesin dimatikan untuk mengelak ketidak selesaan kulit.
– Setelah mengunakan MESS, pastikan pad di tekap semula di plastik asal, jangan biarkan tededah diudara.
– Ganti pad baru bila gel telah haus (didapati di facebook page  “Rahsia Doktor”)
– Elak pad terdedah kepada panas cahaya matahari
– Setelah selesai mengunakan mesin, jangan manarik wayar untuk membuang pad dari permukaan kulit, tetapi kupil dari tepi bahagian pad
– Elakkan kerap menyentuh atau bermain dengan gel kerana kesan lekatan gel akan cepat haus
– Jika pad basah kerana peluh, biarkan ianya kering sebelum menekap di plastik simpanan pad.
– Pad yang kering boleh diaktifkan dengan mengalir air sebelum mengunakan mesin. Hanya gel yang haus perlu digantikan dengan yang baru.

TROUBLESHOOTING

Unit perlu di servis jika masalah tiada seperti dibawah.
6.1 Unit tidak berfungsi
Periksa bateri, pastikan bateri tidak kering dan dipasang dengan betul
6.2 Unit berhenti secara tiba-tiba
Disebabkan power save mode. Jika tiada butang ditekan dan level intensiti berada di kosong, unit akan berada dalam power save mode dan akan tutup dengan sendiri.
6.3 Tiada stimulasi (stimulus) dari satu channel
a) pastikan intensiti level bukan berada pada kosong
b) pastikan wayar dipasang dengan betul di pad dan unit
c) pastikan semua elektrod dilekapkan, tiada stimulasi dengan satu elektrod sahaja
d) cuba tukar wayar dan elektrod dari satu channel dengan wayar dan elektrod dari channel yang lain, jika wayar dan elektrod yang ditukar beroperasi seperti biasa, maka wayar dan elektrod asal telah rosak dan perlu ditukar.
6.4 Stimulasi lemah
Pad mungkin telah kering. Perlu ditukar dengan yang baru

BUKU MANUAL DAN VIDEO

Kami akan berikan buku manual bersama dengan mesin.

Panduan lengkap dan video boleh di dapati di page facebook : “Rahsia Doktor”.

https://www.facebook.com/rahsiadoktor/

URUSAN PENGEPOSAN

Kami akan mengunakan perkhidmatan pos laju. Tempahan yang diterima dalam talian akan diproses dalam masa 24 jam. Pengeposan akan dilakukan dalam tempoh masa 24 jam berikutnya. Kami akan memberi “tracking nombor” pos kepada pembeli untuk memudahkan urusan anda. 

MAKLUMAT DATA PERIBADI PEMBELI

Data peribadi pengguna akan disimpan oleh pihak kami untuk tujuan waranti. Kami tidak akan menjual data anda kepada pihak ketiga.

Hubungi Kami / Contact us info

“Rahsia Doktor” adalah jenama dimilki oleh syarikat “Gurun Health Services” 

Alamat : 1449, Taman Bersatu, Jalan Kuala Kedah, 06600, Alor Setar, Kedah.

Nombor telepon: 010 9314 707

email : asyakiro@yahoo.co.uk

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini